Duitsland in finale na zege op Z-Korea

`Duitse tank dendert voort', luidde woensdag de kop in een Maleisische krant na de overwinning op Pakistan. Vandaag konden die woorden worden herhaald, nadat Duitsland gisteren in de halve finales met 3-2 won van Zuid-Korea. Het winnende doelpunt kwam in de 56ste minuut op naam van Matthias Witthaus, die zijn ploeg daarmee voor het eerst sinds 1982 (Bombay) naar de finale van het wereldkampioenschap loodste.

,,Een beetje emotioneel'', verklaarde bondscoach Bernhard Peters te zijn na afloop van een `open' wedstrijd. Daarmee bewees Duitsland opnieuw gebroken te hebben met het verleden. Onder Peters' voorganger Paul Lissek vertrouwde de Europees kampioen vooral op een hecht georganiseerde defensie die zelden of nooit op een fout te betrappen viel.

Tegen de geraffineerde Koreanen echter zocht Duitsland de aanval, en hetzelfde deed de laatst overgebleven ploeg uit Azië.

Het resulteerde in een boeiend duel, waarin Korea uiteindelijk dezelfde fout maakte als anderhalf jaar geleden in de olympische finale tegen titelverdediger Nederland: te veel ontzag voor de opponent. De falende scheidsrechters keurden ook nog één treffer af van de Koreanen en onthielden de Aziaten ten minste twee strafcorners.

Coach Kim Sang-Ryul van de Koreanen weigerde de arbiters na afloop te attaqueren. ,,Wij kijken naar onszelf, niet naar de scheidsrechters.''