Woutertje Pieterse Prijs voor Peter van Gestel

Peter van Gestel is de winnaar van de Woutertje Pieterse Prijs 2002, voor zijn boek Winterijs. Aan de prijs voor kinder- en jeugdboeken is een oorkonde en een bedrag van E15.000 verbonden. Peter van Gestel (1937) begon eind jaren zeventig voor kinderen te schrijven in `de Blauw Geruite Kiel', de jeugdrubriek van Vrij Nederland. Voor zijn werk ontving hij tot nu toe onder meer twee Zilveren Griffels, de Nienke van Hichtum-prijs en de Gouden Uil. Andere titels van zijn hand zijn onder meer Uit het leven van Ko Kruier, Ko Kruier en zijn stadsgenoten, Mariken en Slapen en schooieren. Winterijs speelt zich af tijdens de ijskoude winter van 1947. De jury: ,,En razendknap is het van de auteur om die vergeten tijd van zwijgen en verbijten met zoveel lichtvoetigheid en fijne humor op te roepen in een onvergetelijke jeugdroman.''