Voorkeur Muziek

Top 100

In de Music Hall is het `100% Meezingen' met de Nederlandstalige Cover Top 100 en veel van de oorspronkelijke vertolkers zoals Ik lig op mijn kussen stil te dromen (één van de Hepies), Wasmasjien (Trafassie) en Dokter Bernhard (Bonnie St. Claire). Ook van de partij zijn Nederpophelden en -heldinnen Jacques Herb (Manuela), Willeke Alberti, Anneke Grönloh, Freek de Jonge (Dylan-cover Leven na de dood). Liefhebbers konden via internet stemmen welke liedjes vertolkt gaan worden en deejays Wipneus & Pim en de Easy Aloha's verhogen de feestvreugde met ingeblikte muziek.

8 maart Music Hall, Amsterdam.

Rudeboy

In een serie Flashbackconcerten blikt rapper/zanger Rudeboy van (voorheen) Urban Dance Squad terug op de muziek van hiphoppioniers Public Enemy. Hij vertolkt de raptirades van Chuck D. en Flavor Flav met zijn nieuwe band League of Extra Ordinary Gentlemen (LXO) met deejays CIXX en Rockit. "Public Enemy hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden," zegt Rudeboy over de ode aan zijn helden.

11 maart Stairway, Utrecht, 12 maart Clinique, Maastricht, 13 maart Bolle, Tilburg, tournee t/m 28 maart.

Alberto Ginastera

Muziek van de Argentijnse componist Alberto Ginastera (1916-1983) wordt uitgevoerd tijdens een mini-festival in het Amsterdamse Concertgebouw.

Concertgebouw Amsterdam. 7 maart 20u15 uur Miami Kwartet en pianist Paolo Giacometti; 9 maart 20u15 uur Brodsky Kwartet, sopraan Veronica Cangemi en fluitiste Emily Beynon. 10 maart 11u Nieuw Sinfonietta Amsterdam (rechtstreeks via Radio 4). Res 020-6718345.