Schalke opnieuw in Duitse finale

Schalke 04 staat voor de tiende keer in de clubhistorie in de finale van de Duitse bekerstrijd. De bekerhouder versloeg Bayern München woensdagavond in de eigen Schalke Arena met 2-0. Beide doelpunten vielen in de verlenging. Van Hoogdalem opende de score in de 100ste minuut, waarna Böhme de overwinning in de 115de minuut veilig stelde.

In de eindstrijd verdedigt Schalke op 11 mei in Berlijn de beker tegen Bayer Leverkusen, dat dinsdag FC Köln met 3-1 na verlenging versloeg. in de kolkende Arena AufSchalke (60.683) speelden beide clubs opvallend voorzichtig. Bayern had de forse competitienederlaag (5-1) van eind januari in Gelsenkirchen nog in het achterhoofd. Hard was het duel wel. Scheidsrechter Fandel trok acht keer geel en gaf centrale verdediger Kuffour van Bayern München in de 90e minuut rood na een kopstoot tegen Böhme. In de verlenging buitte de ploeg van trainer Stevens het numerieke overwicht goed uit. De Nederlander Marco van Hoogdalem trof doel met een ziedend afstandsschot, waartegen Bayern-doelman Kahn volstrekt kansloos was.

Club Brugge en Moeskroen hebben zich geplaatst voor de finale van de strijd om de Belgische beker. Beide clubs kwamen gisteravond in de returns van de halve finales niet in gevaar. Moeskroen nam bij St. Truiden genoegen met een gelijk spel (2-2). Het had de eerste wedstrijd met 3-0 gewonnen. Gisteravond raakte Moeskroen met 1-0 achter maar boog die achterstand na de rust in enkele minuten om in een voorsprong van 1-2 door Zewlakow en Vidovic. Tien minuten voor het einde maakte Boffin gelijk. Club Brugge begon in en tegen Lokeren met een voorsprong van 3-0. In Lokeren zette Club de toon. Het won weer met 3-0 door treffers van Simic (27), Martens (87) en Van de Ven (88).

Manchester United heeft in de Premier League de eerste plaats overgenomen van Arsenal. De Mancunians wonnen gisteravond overtuigend met 4-0 van Tottenham Hotspur en hebben nu weer een punt voorsprong op de Londense concurrent, maar met een wedstrijd meer gespeeld. Ruud van Nistelrooy kwam weer een stap dichter bij de titel Engels voetballer van het jaar. Hij scoorde tweemaal, net als David Beckham. Van Nistelrooys eerste doelpunt, uit een strafschop, bracht zijn seizoentotaal op dertig stuks. De laatste speler van United die daar in slaagde, was Brian McClair, veertien jaar geleden.