Hogere winst Aegon

Verzekeraar Aegon heeft de hoge winstgroei ook in het vierde kwartaal weten te behouden. De nettowinst in het kwartaal steeg met 19 procent tot 640 miljoen euro. Dit heeft de verzekeraar vanmorgen bekendgemaakt. De winst over heel 2001 steeg met 16 procent naar 2,39 miljard euro.

In het afgelopen jaar klom de winst per aandeel met 12 procent naar 1,76 euro. Aegon voldeed hiermee aan de prognose dat de winst per aandeel en de nettowinst in 2001 met 12 tot 17 procent vooruit zouden gaan. In een eerste reactie reageerden beleggers positief op de jaarcijfers. De koerswinst van ruim 2 procent die het aandeel vanochtend voorafgaand aan de publicatie opbouwde, werd na het nieuws verder uitgebouwd naar 3 procent op 27,65 euro.

Aegon zei verder dat de Nederlander J. van der Werf wordt voorgedragen om plaats te nemen in de raad van bestuur. Als de aandeelhouders zijn benoeming goedkeuren zal hij de vrijgevallen plaats innemen van topman K. Storm. De huidige bestuursvoorzitter verlaat het concern in april en gaat met pensioen.

Voor dit jaar verwacht Aegon eenzelfde winst als in 2001. Het is daarmee een van de weinige bedrijven uit de AEX-index die een winstverwachting durven te geven.