Fortuyn in hele stad

De procentueel grootste aanhang van Leefbaar Rotterdam bevindt zich in de deelgemeente IJsselmonde. Daar stemde 43,94 procent van de kiezers op de nieuwe lokale partij. Uit de verkiezingsuitslagen die de gemeente vanochtend beschikbaar stelde, blijkt dat de partij van lijsttrekker Pim Fortuyn in alle deelgemeenten behalve Delfshaven de meeste stemmers heeft getrokken, vooral in het zuiden van de stad, waar ook IJsselmonde deel van uitmaakt.

In de deelgemeenten Charlois en Hoogvliet haalde Leefbaar Rotterdam respectievelijk 39,98 en 39,83 procent van de stemmen. Uitschieter `op zuid' waren buurten als Bloemhof en Katendrecht, waar Leefbaar Rotterdam bij sommige stembureaus percentages in de buurt van de 60 procent haalde. Maar ook in het aan de noordkant van de Maas gelegen Overschie kreeg de partij meer ruim 40 procent van de stemmen.

Het laagste percentage Fortuyn-stemmers, 21,97 procent, had Delfshaven. Daar bleef de PvdA met 30,9 procent de grootste partij en eindigde de nieuwe partij op de tweede plaats.

Ook in de deelgemeenten Centrum en Noord bleef het percentage Leefbaar Rotterdam-stemmers onder de 30 procent, maar werd de partij niettemin de grootste.