EN VERDER

Kalligrafie

In Noordwijkerhout wordt zaterdag 9 maart een Kalligrafie-Manifestatie gehouden, georganiseerd door het kalligrafie-tijdschrift Letters & Letters. Er zijn die dag demonstraties van het middeleeuws monnikenwerk, moderne en experimentele kalligrafie, oosters en westers schrift en het schrijven met verschillende pensoorten en materialen. Linkshandigen en papierliefhebbers kunnen terecht bij demonstraties linkshandig schrijven, boekbinden en papierscheppen. Tijdens de manifestatie zijn er allerlei producten te koop zoals boeken, inkten, pennen, verguldmaterialen en pigmenten. Op 10 maart opent in Lisserbroek de tentoonstelling Passie voor Letters in galerie Kunst in de polder.

Kalligrafie-Manifestatie. Za 9 maart 10-17u. Congrescentrum Leeuwenhorst, Langelaan 3, Noordwijkerhout. Inl 0252-415982 (Marianne Heemskerk). Van 10 maart t/m 7 april is de tentoonstelling Passie voor Letters. Beeldentuin en galerie Kunst in de polder, Turfspoor 195, Lisserbroek (Haarlemmermeer). Open wo t/m za 11-17u zo 13-17u. Inl 0252-422078.

Camelia-show

Hoveling Plant in Berkenwoude hout van 7 tot en met 9 maart de jaarlijkse Camelia-show. De Portugezen ontdekten hoe je thee kon maken van de groenblijvende Camelia-bladeren. Maar behalve als theeleverancier zijn de bloemen aantrekkelijk. De Camelia die bij Hoveling worden getoond (en verkocht) zijn winterharde hybride planten uit Nieuw-Zeeland.

Camelia-show. Op 7, 8 en 9 maart van 10-16u. Entree E1,50. Hoveling Plant, Oosteinde 27a, Berkenwoude Inl 0182-362555.

Groenwandeling Kampen

Naar aanleiding van de tentoonstelling `Het groene gezicht van Kampen' in het Stedelijk Museum in Kampen zijn drie groenwandelingen georganiseerd door het historisch Stadspark en de Stadsburgerwyeden.

Wandeling groen Kampen. Za 9, 16 en 23 maart. Vertrek 15u vanaf het Stedelijk Museum Kampen, Oudestraat 158. Inl 038-3317361.