Weer onderzoek HBG

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) doet onderzoek naar het bod dat het Spaanse bouwconcern Grupo Dragados op de Nederlandse bouwer Hollandsche Beton Groep (HBG) wil uitbrengen. AFM, voorheen de Stichting Toezicht Effectenverkeer, onderzoekt met name of de bouwers niet eerder met de geplande overname naar buiten hadden moeten komen.

De HBG-woordvoerder ziet ,,geen reden voor dit onderzoek''. ,,Wij hebben alle regels keurig opgevolgd.'' Beide bouwers kondigden de overname op 5 februari aan. Toen was al overeenstemming bereikt over het streven tot de overname te komen.

De toezichthouder wil niet zeggen hoe lang het onderzoek gaat duren. Dragados kondigde juist vanochtend aan over twee weken met het officiële biedingsbericht te komen, mits ,,alle noodzakelijke toestemmingen van toezichthoudende instanties zijn verkregen''.

De bouwconcerns proberen toestemming te krijgen voor de overname van HBG door Dragados.