Raadsverkiezingen

TELEVISIE

2Vandaag, Ned.2, 17.30-19.00u. Een kijkje in Vlaardingen, waar naast de gemeenteraad ook een nieuwe burgemeester wordt gekozen; en een reportage uit Tilburg, dat bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen het laagste opkomstpercentage van het land had. Met een `stemtaxi' probeert de gemeente stemmers naar de bus te krijgen.

Man bijt hond, Ned.1, 19.00-19.30u. Gevolgd wordt de van oorsprong Surinaamse Max Lachmisingh die al sinds 1979 als vrijwilliger op een stembureau in Leiden werkt. Daarnaast aandacht voor Jan Peter Balkenende.

Verkiezingen gemeenteraad, Ned.2, 20.25-01.00u. Rechtstreeks verslag van de gemeenteraadsverkiezingen, gepresenteerd door Maartje van Weegen en Rob Trip. Te gast zijn oud-minister van Binnenlandse Zaken Bram Peper en Ank Bijleveld, oud-Tweede-Kamerlid voor het CDA en burgemeester van de gemeente Hof van Twente. Naast de uitslagen per gemeente komen drie thema's in het bijzonder aan bod: de opkomst van de zogenoemde Leefbaar-partijen, de kwaliteit van wethouders en de deelname van allochtonen aan de politiek. Rond middernacht leidt Paul Witteman een slotdebat tussen de lijsttrekkers van PvdA, VVD, D66, CDA, GroenLinks en de Lijst Fortuyn.

Barend & Van Dorp, RTL4, 22.30-23.30u. Te gast is onder anderen Naima Azough, debutante in de politiek en tiende op de kieslijst van GroenLinks.

Slot Rottenberg, Ned.3, 23.00-23.40u. Felix Rottenberg ontvangt Tweede-Kamerlid Adri Duivesteijn (PVDA) en staatssecretaris Johan Remkes (VVD). Zij praten over de raadsverkiezingen en de landelijke gevolgen.

RADIO

Gemeenteraadsverkiezingen, Radio 1, 20.00-01.00u. Avondvullende uitzending, gepresenteerd door Clairy Polak en politiek commentator Bert van Slooten. Te gast is prof. A. Korsten, hoogleraar bestuurskunde van de lagere overheden aan de Universiteit Maastricht.