Panter doodt oppasser

In de dierentuin bij slot Schönbrunn in de buurt van Wenen heeft een panter gisteren een van de bewakers gedood.

De 21-jarige verzorgster van de dieren was juist bezig met het bereiden van de maaltijd, toen de zwarte panter de kooi binnenkwam en de vrouw onmiddellijk besprong en met een nekbeet doodde.

Het publiek, dat het zag gebeuren, rende in paniek weg omdat men vreesde dat de dieren ook uit de kooi konden ontspannen. Dat was niet het geval.

De gewaarschuwde directeur, Helmut Pechlaner, heeft nog geprobeerd zijn personeelslid te redden. Maar zonder succes. Hij raakte daarbij zelf gewond en moest per helikopter naar het ziekenhuis worden gebracht, waar hij aan zijn hand werd geopereerd.

Personeel begrijpt niet hoe het incident kon gebeuren. Men vermoedt dat de drie panters in de kooi wisten te komen doordat een hek niet goed was afgesloten. Volgens de plaatsvervangend-directeur van de 250 jaar oude dierentuin komt het personeel nooit in kooien van gevaarlijke dieren.