Israël raakt doelen in Gazastrook

Israëlische troepen hebben vanochtend zeker twee Palestijnse doelen in de Gazastrook gebombardeerd tijdens zware vergeldingsacties. De aanvallen zijn een reactie op een raketaanval met Qassam-2 raketten gisteren door de moslim-fundamentalistische organisatie Hamas.

Tanks en troepen arriveerden vanochtend op vier verschillende plaatsen in de Gazastrook. Marineschepen en F-16 gevechtstoestellen vielen Palestijnse doelen aan.

Bij de aanvallen zijn zeker zeven Palestijnse doden en 18 gewonden gevallen. Ook twee Israëlische militairen kwamen om.

Bij verschillende Palestijnse aanslagen zijn sinds gisteren zeker vijf Israeliërs en twee Palestijnse daders gedood.

Israëlische militairen trokken vanochtend bij Khan Yunis de Gazastrook binnen en raakten daar slaags met een groep Palestijnen. Een 48-jarige vrouw en een 28-jarige man raakten zo ernstig gewond, dat ze enkele uren later in een ziekenhuis overleden. Een 32-jarige Palestijn werd neergeschoten. Negen andere Palestijnen raakten gewond. Ook twee Israëlische militairen kwamen om het leven.

De Israëlische luchtmacht heeft vanochtend een gebouw van de Palestijnse veiligheidsdienst in de stad Gaza aangevallen. Daarbij zijn volgens de Palestijnen een vrouw en twee kinderen licht gewond geraakt. Volgens de veiligheidsdienst was het gebouw ontruimd voordat een F-16 een raket afvuurde. De luchtmacht heeft tevens een gebouw van Yasser Arafats Fatah-organisatie in de stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever aangevallen. Nog onbekend is of er slachtoffers zijn gevallen.

De Israëlische aanvallen zijn een reactie op een raketaanval van de moslim-fundamentalistische organisatie Hamas gisteren. Hamas vuurde Qassam-2 raketten af op de Zuid-Israëlische stad Sderot. De raketten troffen appartementen. Drie kinderen raakten gewond.

De Qassam-2 heeft een bereik van zes tot tien kilometer, en kan dus vanuit de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook Israëlische steden raken. Israël had de Palestijnen gewaarschuwd tegen het gebruik van de Qassam-raketten. Wanneer de Palestijnen de raketten toch in zouden zetten, dan zouden zware vergeldingsmaatregelen volgen.