Gedrag Russell Crowe verkleint kans op Oscar

Volgens berichten op het internet zijn de producenten van de film A Beautiful Mind een campagne begonnen, die de leden van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences vooral moet overtuigen van het goede karakter van hoofdrolspeler Russell Crowe. Zij zouden vrezen dat Crowe, genomineerd voor de rol van de schizofrene wiskundige John Forbes Nash jr., zijn tweede Oscar op rij misloopt door berichten over het wangedrag van de acteur in Londen na de uitreiking van de BAFTA-prijs voor beste acteur, vorige week zondag. De producent van de televisie-uitzending van de British Academy of Film and Television zou na afloop fysiek zijn bedreigd door de Nieuw-Zeelandse acteur, omdat in het tv-verslag Crowe's dankwoord ingekort was. Crowe zou inmiddels zijn verontschuldigingen hebben aangeboden aan de producent. Algemeen wordt aangenomen dat bij het stemmen voor de Oscars ook het karakter en het gedrag van de genomineerde acteurs worden beoordeeld en dat de leden van de Academy niet van brutaal of bruut optreden houden. De affaire zou dus de kansen van Crowe's concurrenten, met name Denzel Washington (Training Day) en Sean Penn (I Am Sam) vergroten. Russell Crowe won vorig jaar een Oscar voor zijn rol in de film Gladiator.