Feyenoord: straf Machlas

Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik zal de openbaar aanklager van de KNVB verzoeken om Ajax-spits Nikos Machlas te vervolgen. Machlas heeft in de ogen van Van den Herik met zijn Schwalbe, waar arbiter Jol een strafschop in zag, bijgedragen tot een incorrecte uitslag van de klassieker Ajax-Feyenoord. Het duel eindigde in 1-1 nadat Bergdølmo de toegekende penalty benutte. Na het bekijken van de tv-beelden erkende scheidsrechter Jol dat Machlas zich had laten vallen. ,,Als Schwalbes duidelijk worden bestraft, ook achteraf, dan is het voetbal daar in hoge mate bij gebaat'', aldus Van den Herik in de Feyenoord-krant. ,,De uitslag staat vast. Daar gaat het me niet om. Maar ik zag dat twee spelers van Ajax Schwalbes in het strafschopgebied maakten. Die hadden beide met geel bestraft moeten worden.''