Ex-topman KPN naar Telfort

Ex-KPN-bestuurder Patrick Morley, die bekend werd met de tv-slogan `Ik ben KPN', is per 1 maart benoemd tot operationeel bestuurder van Telfort, de derde aanbieder van mobiele telefonie in Nederland.

De Ier beschouwt zijn overstap naar Telfort niet als `verraad' jegens KPN. Hij wijst er op dat de twee bedrijven partners zijn bij de bouw van antenneparken die geavanceerde mobiele telefonie (3G of UMTS) mogelijk moeten gaan maken. ,,Er heerst een sfeer van samenwerking'', zegt Morley.

De 45-jarige Morley was het afgelopen jaar topman van Bwirelezz, een bedrijfje dat software voor mobiele datacommunicatie ontwikkelt. Daarvoor werkte hij vijftien jaar bij KPN, waar hij begon als onderzoeker en eindigde als lid van de raad van bestuur.

Hij vertrok destijds bij KPN omdat hij weer in de `technologische voorhoede' wilde staan. ,,Echte innovatie vindt plaats in de periferie, bij kleine bedrijven'', zei Morley in een gesprek met deze krant. Zijn aantreden bij Telfort, dat het Britse mmo2 (voorheen BT Wireless) als moeder heeft, is hiermee niet in tegenspraak, zegt Morley. ,,Bij Telfort word ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diensten op de mobiele telefoon, het soort werk dat ik ook bij Bwirelezz deed. Ik blijf president-commissaris bij Bwirelezz.''

Telfort wordt binnenkort overigens omgedoopt tot 02.