Aldus...

,,Wel hebben we alle lof voor de stropdassen van de VVD. Dat moet gezegd worden. Daar kunnen wij een puntje aan zuigen.'' (CDA-leider Balkenende gisteravond op de slotavond van de gemeenteraadsverkiezingen in Bleiswijk)

,,Er wordt slordig met de feiten omgegaan. Daar moet je tegen kunnen. Ik kan er heel goed tegen.'' (PvdA-leider Ad Melkert gisteravond tijdens de afsluiting van PvdA-campagne in Eindhoven)

,,De multiculturele samenleving is geen keuze. Ook niet in het stemhokje. De multiculturele samenleving is de werkelijkheid om ons heen.'' (VVD-lijsttrekker Hans Dijkstal op de afsluitende campagne in Amsterdam)

,,Het CDA is de moeder van de coffeeshop.'' (Michael Veling, CDA-kandidaat en coffeeshophouder te Amsterdam, gisteren bij de talkshow Barend en Van Dorp)

Reacties en tips naar: frontberichten@nrc.nl