KIPPENSOEP MET AVOCADO

Bouillon trekken is geen kunst. Maak de bouillon de avond te voren. Stop de bovenste 5 ingrediënten van de lijst in een soeppan. Vul de pan met ongeveer 1 liter water. Kip en groenten moeten onderstaan.

Breng het water aan de kook. Schep het schuim met een schuimspaan van het water. Doe het deksel op de pan en laat de bouillon op een laag vuur minstens 2 uur trekken. Kijk er verder niet naar om. Laat de bouillon afkoelen. Welterusten.

De volgende dag volgen na thuiskomst de laatste snelle stappen. Zeef de bouillon. Het vlees van de soepkip heeft nauwelijks smaak. Is voor de poes of moet voor een zuinige-mensen-kipsalade opgepept worden met bijvoorbeeld kerrie en een beetje mayo. Verwarm de bouillon en voeg peper en zout naar smaak toe.

Snijd de gerookte kip in kleine blokjes. Schil de avocado. Snijd de avocado in de lengte tot aan de pit doormidden. Draai de twee helften los van elkaar. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg citroensap en stukjes kip en avocado toe aan de hete bouillon.

Tip voor een variatie: vervang de gerookte kip door gekookte, gepelde garnalen.

    • Anne Scheepmaker