Kane verliest drie bandleden

Drie bandleden van Kane gaan de band verlaten. Het gaat om Aram Kersbergen (bassist), Tony Cornelissen (gitarist) en Ronald Kool (toetsenist). De drie spelen voor het laatst mee op zondag 10 maart tijdens het laatste optreden van de huidige tournee in de Heineken Music Hall (Amsterdam). Van ruzie is volgens platenmaatschappij BMG absoluut geen sprake.

,,Deze beslissing is in harmonie genomen'', zegt een BMG-woordvoerster maandag. De muzikanten vertrekken wegens de internationale carrière die Kane nastreeft. Cornelissen, Kool en Kersbergen willen zich toeleggen op het schrijven van muziek voor anderen en op componeren. Die bezigheden zijn volgens hen niet te combineren met een buitenlandse tournee.

De band heeft inmiddels de Haagse bassist Matto Kranenberg aangetrokken, die onlangs uit de Haagse formatie Handsome 3Some is gestapt. De band gaat dus verder zonder vaste toetsenist en zonder extra gitarist.