Grillige markt probleem Ordina

Automatiseringsbedrijf Ordina verwacht voor 2002 een verder stagnerende automatiseringsmarkt door de malaise in de telecomsector.

Het Utrechtse Ordina is wel voorzichtig positief over de tweede helft van het lopende jaar. Dit maakte bestuursvoorzitter R. Kasteel vanmorgen voorbeurs bekend samen met de resultaten over 2001. Kasteel: ,,De telecommarkt is grillig.''

Het midkap-fonds heeft over 2001 conform de eigen verwachtingen een netto-winst van 29,2 miljoen euro geboekt, 14 procent minder dan het jaar ervoor. De winst per aandeel kwam uit op 0,88 cent, een daling van 19 procent.

De omzet nam het afgelopen jaar met 23 procent toe tot 444 miljoen euro. Het grootste deel (19 procent) hiervan werd gerealiseerd door overnames. Het bedrijf bereikte slechts 4 procent eigen omzetgroei.

De omzetten in de divisie Utilities, Telecom & Media namen af met 17 procent. Het divisieonderdeel Telecom maakte een omzetdaling van 29 procent door. Het bedrijf had eerder al aangekondigd 250 arbeidsplaatsen te gaan schrappen. ,,Een deel van de ontslagen is al gerealiseerd en de rest zal in de loop van het jaar volgen'', aldus bestuurder Kasteel.

Ondanks de matige vooruitzichten op de korte termijn streeft het bestuur nog steeds naar een top-drie positie in de branche op de lange termijn.