Tafeltennisster Vriesekoop niet te oud voor titel

Op 40-jarige leeftijd heeft tafeltennisster Bettine Vriesekoop gisteren in Heerlen haar veertiende nationale titel behaald. In een finale tussen twee moeders versloeg de tweevoudig Europees kampioene de 32-jarige verdedigster Elena Timina in vijf games: 6-11, 12-10, 11-7, 11-7 en 11-8. Bij de mannen werd Danny Heister kampioen.

Voor Vriesekoop was het Nederlandse kampioenschap slechts een voorbereiding op de return in de Europa Cup-finale tegen het Duitse Langweid, die ze volgende week met haar club De Treffers speelt. Maar in grootse stijl zette Vriesekoop haar Nederlandse concurrenten Van Ulsen, Nouwen en Muller voor schut. ,,Ze moeten zich schamen, want het is geen reclame voor het Nederlandse tafeltennis dat een vrouw van veertig wint'', meende Vriesekoop.

De in Moskou geboren Timina voelde zich in de finale ernstig benadeeld door de beslissing van arbiter Van Veen, die op 10-7 in de tweede game haar service afkeurde en het punt aan Vriesekoop gaf. ,,Bettine is een fenomeen, maar een 2-0 achterstand had ze niet meer goedgemaakt'', zei Timina.