Openheid journalistiek

Als het aan GroenLinks-lijsttrekker Paul Rosenmöller ligt, komt er een openbaar register waarin parlementaire journalisten melding maken van eigen activiteiten in een politieke partij. Hij opperde dat zaterdag tijdens een verkiezingsbijeenkomst.

Rosenmöller haakte in op de recente suggestie van Leefbaar Nederland-voorzitter Jan Nagel dat enkele journalisten van NRC Handelsblad, Trouw, Vrij Nederland en de Volkskrant vooringenomen zijn, omdat ze deel uitmaakten van een discussiegroep van de Wiardi Beckmanstichting, het wetenschappelijk instituut van de PvdA.

Rosenmöller ziet in de media overigens geen sporen van vooringenomenheid, zei hij tegen Business Newsradio.

Een eventueel lidmaatschap van een politieke partij hoeven journalisten van Rosenmöller niet aan te geven.