Lola uit Brussel

Twintig jaar al werkt de Nederlandse Carolien Mijnssen in de Brusselse horeca, tegenwoordig in een restaurant waarvan ze mede-eigenaar is. Of beter: een brasserie annex restaurant. `Brasserie' voor wie een hapje of een drankje wil, zoals oesters met een glas champagne; `restaurant' voor uitgebreid tafelen. Het etablissement draagt de zwierige naam Lola. Het is gelegen aan het mooie plein De Grote Zavel (nummer 33), waar de antiekmarkt zich afspeelt. De inrichting van Lola is trendy, gestileerd. Hier komt de fine fleur van Brussel om te kijken of bekeken te worden. De kaart is mondiaal: Franse basiskeuken, Belgische klassiekers (ik at er de lekkerste garnaalkroketten ooit), Italiaanse en oosterse gerechten. Elke dag lunch en diner, in het weekend doorlopend open van 12 uur 's middags tot bijna middernacht. Het loopt storm, dus reserveren is aanbevolen (003225412460).

Wat er op de kaart staat moet u zelf maar beproeven. Van de kaart tijdelijk verdwenen, omdat er nu eenmaal gerouleerd moet worden, is `garnalenparmentier'. Daarvan geef ik het recept. Kook de aardappels gaar. Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in dunne ringen en bak die een paar minuten in de boter. Klop de slagroom dik; op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Stamp de aardappels fijn. Roer eerst de dooiers (of melk), zout, peper en nootmuskaat door de stamp en dan de ringen prei, snippers bieslook en de garnalen. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Plaats een ringvorm (doorsnee 14 centimeter) op elk bord en schep daar het mengsel in. Strijk de bovenkant glad en haal de vorm weg. Druppel de citroenroom om het taartje. Garneer de bovenkant met een stukje zeewier, of met sprietjes bieslook en een paar garnalen.

    • Annelène van Eijndhoven