Inter gaat alleen aan de leiding in Italië

Het achttiende doelpunt van Christian Vieri in de Italiaanse competitie was gisteren voor Inter Milaan van onschatbare waarde. Niet alleen won Inter door de treffer de beladen stadsderby van AC Milan, de ploeg kwam mede door het gelijkspel van AS Roma bij Lecce tevens alleen op kop in de Serie A. De drie punten waren nodig om Juventus in de rangschikking voor te blijven. Juventus versloeg Bologna met 2-1.

Het duel Chievo-Parma ging niet door nadat zaterdag de Congolese aanvaller Jason Mayele van Parma was verongelukt.

In Spanje had Patrick Kluivert gisteren met drie doelpunten een belangrijk aandeel in de 5-1 overwinning van Barcelona op Malaga. Tot grote veranderingen in de top van de Spaanse ranglijst leidde de ruime zege niet. Koploper Valencia won ook, net als de naaste belagers Real Madrid en Deportivo la Coruña. Phillip Cocu opende tegen Malaga voor Barcelona al na drie minuten de score. Hij was een van de vier Nederlanders in de basis van de ploeg van coach Rexach, die verder had gekozen voor Reiziger, De Boer en Kluivert. Saviola verdubbelde na 25 minuten de voorsprong. De rest van de productie van de thuisploeg kwam op naam van Kluivert, die daarmee zijn totaal opvijzelde tot vijftien doelpunten. Koploper Valencia won op bezoek bij Zaragoza met 1-0. Rufete maakte na 25 minuten koppend de enige treffer. Twee andere titelkandidaten wonnen zaterdag al hun wedstrijd. Roy Makaay bezorgde Deportivo la Coruña met de enige treffer van het duel in en tegen Sevilla drie punten.

In Engeland speelde koploper Manchester United met 2-2 gelijk tegen Derby County. De landskampioen voelt de hete adem in de nek van Arsenal. Mede door een doelpunt van Dennis Bergkamp won Arsenal zaterdag met 2-0 bij Newcastle United. Arsenal staat tweede met één punt minder en één wedstrijd minder gespeeld.