Bezige Bij geeft Reve's verzamelde brieven uit

Uitgeverij de Bezige Bij gaat de verzamelde brieven van Gerard Reve uitgeven, chronologisch geordend in meerdere banden. De aangekondigde bundel met brieven aan Bram Peper, voormalig minister van Binnenlandse Zaken en ex-burgemeester van Rotterdam, komt te vervallen. Enkele van deze brieven zullen wel in de nieuwe uitgave komen. Het is nog onbekend wie de bezorger van de brieven wordt. De Bezige Bij wil in de Verzamelde Brieven naast de zestien reeds verschenen brievenbundels ook veel ongepubliceerde brieven opnemen, vooral uit de jaren 1930-1960, de periode waaruit tot nu toe weinig correspondentie is verschenen. De uitgever zoekt hiervoor nog naar correspondenten die onbekende brieven van Reve in hun bezit hebben. Reve's vorige uitgever, L.J. Veen, bij welke hij in 2000 met ruzie vertrok, had ook ooit het plan de verzamelde brieven uit te geven, in aanvulling op het zesdelige Verzameld Werk (1998-2001).