Zingen onder de douche

Er wordt veel gezongen in Nederland, ter ontspanning, op zangles, in koren. Dat is betrekkelijk makkelijk vast te stellen. Maar wordt er in Nederland nog wel onder de douche gezongen? En wat dan? Die vraag roept de aangekondigde uitgave op van een watervast boek met teksten van liedjes `om te zingen onder de douche', aldus uitgeverij Rubinstein in Amsterdam. Bij de uitgeverij kan men nog niet precies zeggen welke liedjes er in het boek komen, `maar ik zing bijvoorbeeld vaak O sole mio,' zegt uitgever Dik Broekman. `Soms weet je alleen de eerste twee zinnen. Vandaar dat we nu een boek met kunststof pagina's maken met complete teksten zodat je door kunt galmen.'

Zoals gezegd blijft de vraag: wordt er nog wel onder de douche gezongen? En wat dan? Schrijf of mail ons welk lied u onder de douche graag zingt, dan publiceren wij binnenkort de lezers douchezang top 10. Stuur voor woensdag 13 maart een mailtje naar leven@nrc.nl onder vermelding van douchelied, of stuur 'n briefje of kaartje aan Leven &c, NRC Handelsblad, Herengracht 545, 1017 BW Amsterdam.