Palestijnen schorten contact met Israël op

De Palestijnen hebben gisteren alle contacten met Israël bevroren als teken van protest tegen het militaire optreden van Israël in Palestijnse vluchtelingenkampen. ,,Alle ontmoetingen zijn waardeloos en zinloos'', aldus een Palestijnse woordvoerder. Israëlische militairen hebben gisteren opnieuw acties uitgevoerd in Palestijnse vluchtelingenkampen in bezet gebied. Daarbij kwamen één soldaat en zes Palestijnen, onder wie een meisje van tien, om het leven. Volgens militaire woordvoerders was de actie in kampen in Jenin en Balata op de Westelijke Jordaanoever bedoeld om Palestijnse militanten te laten zien ,,dat men zich nergens kan verschuilen''. De actie is gisterten veroordeeld door diverse militaire commentatoren in Israël. ,,Dit is geen ingecalculeerd risico, het is een gevaarlijke gok'', zo zei de militaire commentator van het blad Yediot Achronot, doelend op het omnvermogen van tanks te manoeuvreren in de nauwe stegen van de kampen en op het gevaar dat soldaten lopen van de kant van sluipschutters.