Opnieuw `plagiaat' PvdA

Voor de tweede keer in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen krijgt de PvdA het verwijt te plagiëren. Was het de eerste keer VVD-leider Dijkstal die Melkert beschuldigde het liberale idee om de straffen met 30 procent te verhogen te hebben gepikt, nu ligt de PvdA in Amsterdam onder vuur vanwege haar verkiezingsleus.

De PvdA pleegt plagiaat met de leus `Meer Rood op Straat'. De Amsterdamse brandweer kondigde in 2001 al aan die leus te gaan gebruiken voor de werving van nieuw personeel.

Ook deze keer was het een liberaal die het kopieergedrag van de PvdA aan de orde stelde. VVD-raadslid Ferry Houterman, dat donderdag na 16 jaar dienst zijn laatste vergadering bijwoonde, diende er een motie over in. Hij stelde voor de brandweer de leuze `Vuurrood op Straat' aan te bieden. Helaas, de brandweer heeft het campagnemateriaal al laten drukken. De motie sneuvelde.