NA AFLOOP

Bezoekers op de opening eergisteren van de expositie `Tour de Trance' met schilderijen van Kamagurka in het Stedelijk Museum Amsterdam geven hun mening.

Ad Visser (54) muziek- en kunstliefhebber en voormalig Toppop-presentator

,,Ik houd van Kamagurka's getekende humor en het is interessant om te zien hoe hij die nu vorm geeft in kleur op schilderijen. Dat een instituut als een museum daar ruimte voor biedt is goed, het moet geen kunstpaleis zijn dat alleen maar gevestigde kunst toont. Juist als er mensen zeggen: dit hoort niet in een museum, dan wordt het interessant. Dat etiket `kunst' op zich zegt niks. Je moet deze schilderijen beleven, net als muziek. Wat hier aan de muren hangt, is, om in muziektermen te spreken, een prima jam session van Kamagurka.''

Ties van de Ven (20) en Louk van Kalmthout (20), kunststudenten uit Tilburg

Ties: ,,Ik heb veel van hem gelezen. We zijn speciaal uit Tilburg gekomen om deze expositie te bekijken. Wat leuk is aan de schilderijen is dat je ziet dat het geen cartoon hoeft te zijn om toch grappig of boeiend te zijn.''

Louk: ,,Ik was nieuwsgierig, ik kijk altijd naar Kamagurka's tekeningen in Vrij Nederland en NRC Handelsblad. Dat hij ook een website had, die hier ook te zien is, wist ik niet. Die ga ik thuis meteen beter bekijken.''

Michiel Romeyn (46) acteur en `Jiskefet' tv-humorist

,,Wat ik er van vind, wat ik er van vind... Ik vind het wel geestig. Hoe zal ik het zeggen... Als schilder is Kamagurka veelbelovend. Is dat genoeg?''

Foto's Jørgen Krielen

    • Interviews Paul Steenhuis