Kaartje voor hockey fors goedkoper

Om de teleurstellende bezoekersaantallen omhoog te brengen, heeft de Maleisische hockeybond (MHF) de toegangsprijzen bij het WK hockey fors verlaagd. Kostte een entreebewijs voor drie duels uit de voorronde donderdag nog 39 ringgit (12 euro), sinds gisteren hoeft de lokale bevolking nog slechts 10 ringgit (€ 3,35) te betalen voor een zitplaats achter een van beide doelen.

Met die beslissing komt de MHF tegemoet aan de groeiende kritiek dat ,,kaarten voor de gewone man in de straat simpelweg te duur bleken te zijn'', zoals secretaris Satgunam schoorvoetend moest erkennen. Ook intern nam de kritiek toe. Zo deed de Nederlandse oud-scheidsrechter Bob Davidzon, belast met het marketingbeleid van de internationale hockeybond, de aanpak van de organisatie af als ,,een totale flop'', nadat een speciaal daartoe aangesteld bureau er niet in slaagde een sluitende begroting (1,5 miljoen euro) op te stellen.

De prijsverlaging sorteerde onmiddellijk effect: het sfeervolle Bukit Jalil-stadion (17.000 zitplaatsen) was gisteravond uitverkocht voor het boeiende treffen Maleisië-Zuid-Korea (2-3).