Guantánamo Bay

Onbegrijpelijk dat Elsbeth Etty zich in haar column (Z, 26 januari) zo ongelooflijk druk maakt over de behandeling van de gevangenen op Guantánamo Bay. Maar misschien hecht ze geen geloof aan de woorden van Donald Rumsfeld, minister van Defensie, die verklaarde dat de foto's niet representatief zijn voor de omstandigheden op de basis. De beelden waren genomen toen de gevangenen werden vervoerd van het vliegveld naar de cel. Ze knielden zodat de bewakers hun boeien af konden doen (NRC Handelsblad, 23 januari). En wat te denken van onder andere drie maaltijden per dag en driemaal per dag de gelegenheid tot douchen voor de gevangenen (NRC Handelsblad, 21 januari). Een groot deel van de wereldbevolking zal hier jaloers op zijn.

Bovendien gaat het hier om gevaarlijke, niets en niemand ontziende terroristen.

    • J. de Boer Opeinde