CDA boekt winst

Voor het eerst sinds de verkiezingen staat het CDA op winst in de peilingen. De partij, die nu 29 Kamerzetels heeft, staat in de recentste peiling van bureau Interview-NSS op 31 zetels en is daarmee na de PvdA de tweede partij.

De VVD, nu 38 zetels, keldert naar 28 zetels en de PvdA blijft met een verlies van 11 zetels nipt de grootste partij met 34 zetels. D66 staat ten opzichte van de verkiezingen nog steeds op fors verlies, de partij houdt volgens de laatste peiling 8 van de 14 zetels over.

De Lijst Pim Fortuyn, die tot nu toe slechts lijsttrekker Pim Fortuyn op de lijst heeft staan, zou volgens Interview-NSS goed zijn voor 13 zetels, 5 meer dan vorige week. De winst van Fortuyn lijkt voornamelijk ten koste te gaan van Leefbaar Nederland. Enkele weken geleden stond Leefbaar (toen nog met Fortuyn als lijsttrekker) op 22 zetels. Daarvan zijn er nog 8 over.