Roda verliest pas na strafschoppen van zwak AC Milan

Roda JC is gisteren na strafschoppen door AC Milan uitgeschakeld in de vierde ronde van het UEFA-Cuptoernooi. De Limburgse ploeg dwong een verlenging af dankzij een 1-0 overwinning na de reguliere speeltijd. Het eerste duel had Roda vorige week in Kerkrade met dezelfde cijfers verloren. Het enige doelpunt in San Siro werd gemaakt door verdediger Luypers. Gezien de rumoerige voorbereiding was het onvoorstelbaar, dat Roda JC zo goed speelde. Aan de vooravond van de wedstrijd heerste nog chaos rond het team naar aanleiding van uitspraken in Voetbal International van geldschieter Nol Hendriks. `Trainer Leekens is slap en lui, doelman Kalac moet weg en verdediger Vrede heeft ook zijn langste tijd gehad', luidde de strekking van zijn relaas. Ondanks de beladen sfeer in de selectie leverde Roda een topprestatie. In de strafschoppenserie kwam de club met 2-1 voor toen Kalac het schot van José Marie stopte. Anastasiou en Lawal hadden gescoord. Vervolgens misten voor Roda JC Soetaers, Luypers en Van der Luer. Nadat voor AC Milan Pirlo gelijk had gemaakt, schoot Contra de Italiaanse club naar de kwartfinales.