Plakoorlog in Leiden

De VVD-afdeling Leiden beschuldigt SP-senator (`Dolle') Driek van Vugt (22) ervan verkiezingsposters van de liberalen van de gemeentelijke campagneborden te scheuren. De SP-afdeling Leiden ontkent. Volgens SP-woordvoerder B. Vermeulen vanochtend in een reactie is de aantijging ,,complete onzin''.

Een VVD-plakploeg zou vanuit de auto hebben waargenomen hoe de senator, tevens student politicologie, op de eerste officiële plakavond posters wegscheurde. Volgens de SP betrof het hier echter illegaal geplakte reclamebiljetten van een ,,commercieel dansfeest'' en niet het campagnematerieel van andere partijen. VVD-fractievoorzitter L. de Lange, die de affaire ,,te kinderachtig voor woorden''vindt, denkt dat de SP nog steeds doorscheurt: ,,Alleen de SP posters in de stad zijn intact, dat is wel heel toevallig.''

Woordvoerder Vermeulen van de SP meent dat alle posters in Leiden regelmatig slachtoffer worden van anarchistische groepen. Hij verwacht dat de Leidse plak- en scheuroorlog vanavond wordt voortgezet als plakploegen van alle partijen er op uit gaan om de schade te herstellen.