Pensioen KPN-topman

KPN-bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer heeft ruim 2,1 miljoen euro aan pensioengeld meegekregen van zijn vorige werkgever, post- en pakjesbedrijf TPG. Dit blijkt uit het jaarverslag over 2001 van TPG.

Volgens een TPG-woordvoerder is de regeling onderdeel van het arbeidscontract dat Scheepbouwer had met TPG. Het bedrag wordt overgedragen aan het pensioenfonds van TPG. Een KPN-woordvoerder bevestigt dat ook KPN een pensioenbijdrage blijft betalen totdat Scheepbouwer stopt met werken. De woordvoerders van beide bedrijven vinden dit desgevraagd niet `dubbelop'.

Scheepbouwer vertrok vorig jaar bij TPG om leiding te geven aan het noodlijdende KPN. Daar bedong hij onder meer 1,6 miljoen opties. De regeling zette kwaad bloed bij werknemers. KPN heeft 2300 banen geschrapt en 2900 mensen gedwongen ontslagen. Werknemers krijgen twee jaar geen salarisverhoging.