Mijn vader

Mijn vader, geboren in 1955, houdt erg van lekker eten. Toen hij mijn moeder zag dacht hij: dat is een geschikte vrouw die taart kan maken. En zo zijn ze getrouwd. Als mijn moeder een taart heeft gebakken die mislukt is, dan zegt hij: je moet het zo vaak over doen tot het goed gaat en vervolgens smult hij van de toch wel lekkere taart. En als mijn moeder een goeie taart bakt dan zegt hij; je moet het tien keer overdoen om te onthouden hoe je goeie taarten bakt. Als er een taart gebakken is dan snijdt hij de taart aan. Hij maakt allemaal grote stukken taart, maar... er is één grootste stuk taart en dat legt hij op zijn bord. Maar dan worden mijn grote zus en ik boos: dat is niet eerlijk, stoute taartsnoeperd. Mijn kleine zusje vindt het zielig dat we boos op hem worden en gaat hem omhelzen. En mijn vader? Nou die eet gewoon zijn grote stuk taart op.

Roos de Vries is 9 jaar

Dit was de laatste aflevering van Mijn Vader

    • Roos de Vries