Mens blijft geld eisen

Van de vijf schuldeisers die zich vorige week via een advocaat meldden om hun giften aan Leefbaar Nederland terug te vorderen, is alleen Harry Mens nog over. De andere vier, onder wie een onderneming in gokkasten, hebben zich gisteren teruggetrokken.

De advocaat van Leefbaar Nederland, Gert van den Bergh van het Amsterdamse kantoor Stibbe, verwacht dat de claim van Mens een langdurige kwestie gaat worden. Positief is echter dat het (conservatoire) beslag op de rekeningen van Leefbaar Nederland kan worden opgeheven.

Mens heeft rond de 45.000 euro geschonken, inclusief alle kosten zou zijn vordering op 55.000 uitkomen. Voor dat bedrag moet LN een garantie afgeven, verwacht Van den Bergh. Mens vindt dat zijn gift uitsluitend bedoeld was voor de beweging van Pim Fortuyn.