Israël trekt kamp Palestijnen binnen

Tijdens hevige gevechten tussen Israëlische troepen en Palestijnse strijders in twee Palestijnse vluchtelingenkampen zijn sinds gisteren dertien Palestijnen gedood en ruim tweehonderd mensen gewond geraakt. Vanochtend drongen Israëlische troepen, gedekt door helikopters, een vluchtelingenkamp bij Jenin binnen, terwijl de strijd in het kamp Balata in alle hevigheid doorgaat. De Palestijnen nemen sinds gistermiddag op de Westelijke Jordaanoever Israëlische militaire posities en nederzettingen onder vuur. In de Israëlische media en politiek werd vanochtend scherpe kritiek geuit op het bevel van premier Ariel Sharon om de Palestijnse vluchtelingenkampen binnen te dringen. Linkse politici zeiden vanmorgen dat Sharon er verstandiger aan zou doen een vorige week gelanceerd vredesplan van de Saoedi-Arabische prins Abdullah te aanvaarden.