`Wees open over je kas'

GroenLinks roept alle politieke partijen op om totale openheid te verschaffen over hun campagnekassen.

De partij vindt dat kiezers er recht op hebben te weten waar de partijen hun geld vandaan halen en hoe ze dat willen besteden.

In een gisteren verstuurde brief aan zijn collega-lijsttrekkers roept Rosenmöller (GroenLinks) hen op hun campagneninkomsten en -uitgaven bekend te maken.

PvdA-campagneman Jacques Monasch reageert verrast: ,,Dat is ons idee! Maar fijn dat Rosenmöller zich daarachter schaart.'' Ondanks herhaalde verzoeken heeft de VVD nog niet op de vraag van Rosenmöller gereageerd. Juist deze partij kreeg de hoon van de rest van de Kamer over zich heen wegens partijsponsoring, en fund-raising diners.

Uit de door GroenLinks meegestuurde begroting van de eigen campagne, blijkt overigens dat deze partij, net als Leefbaar Nederland, een financieringsprobleem heeft. GroenLinks komt een kleine 5.000 euro tekort op een totaal bedrag van 857.191 euro.