Voorkeur Muziek

The Turn of the Screw

De Nationale Reisopera geeft voorstellingen van The Turn of the Screw, een kameropera met spoken en mysteries van Benjamin Britten naar de gelijknamige novelle van Henry James. De muzikale begeleiding is van het Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw.

2 en 3 maart Stadsschouwburg Amsterdam; 5 maart Twentse Schouwburg Enschede; 7 maart Stadsschouwburg Groningen.

Jewel

De vijfde cd This Way van Jewel Kilcher bevat veertien nieuwe liedjes. Dat is geen overbodige mededeling, want de zangeres bracht al eens een heel album met gesproken woord uit. De folkzangeres uit Anchorage, Alaska heeft zich ontwikkeld tot een gestroomlijnde popdiva, die alleen in haar akoestische gitaarspel nog herinnert aan haar folkachtergrond.

28 febr Carré, Amsterdam.

Us3

Het debuutalbum Hand On The Torch van danscollectief Us3 baarde in 1993 opzien, omdat voor het eerst een popgroep toestemming kreeg om samples te gebruiken van het vermaarde jazzlabel Blue Note. Lange tijd niets van ze gehoord, maar Us3 is terug met zangeres Diva Blue en een hapklare mengeling van jazz, hiphop en soul.

2 maart Paradiso, Amsterdam.