Vijf Grammys voor Alicia Keys

Zangeres Alicia Keys, zes keer genomineerd, kreeg gisteren in Los Angeles vijf Grammy Awards. De Ierse popgroep U2, acht keer genomineerd, kreeg er vier, onder andere voor het beste rockalbum All That You Can Leave Behind. Album van het jaar werd de soundtrack van de film O Brother, Where Art Thou met muziek van onder anderen Emmylou Harris en Alison Krauss. De cd kreeg ook een Grammy voor beste filmmuziek. India.Arie stond zeven keer genomineerd, maar ging met lege handen naar huis. Lenny Kravitz kreeg voor de vierde achtereenvolgende keer een Grammy in de categorie Mannelijke Rock Zanger. Producer T-Bone Burnett kreeg vier Grammy's. Bandleider Count Basie kreeg een onderscheiding voor zijn gehele oeuvre. In totaal werden 101 Grammys uitgereikt, tijdens een tv-uitzending, die door 1,7 miljard mensen werd bekeken, met optredens van onder anderen Alan Jackson en Bob Dylan, die ook een Grammy kreeg.