Ingeënt tegen nekkramp

De GGD heeft vandaag 200 kinderen in Rosmalen ingeënt tegen de C-variant van de meningokokkenbacterie, die nekkramp kan veroorzaken. Morgen krijgen 7.000 jongeren in de Bommelerwaard een prik.

Ook enkele honderden inwoners van Rosmalen, met kinderen die niet waren opgeroepen voor de inenting, vroegen hun huisarts vanochtend een recept uit te schrijven. Later dit jaar zullen alle 3,5 miljoen kinderen in Nederland tegen meningokokken-C worden ingeënt.

Minister Borst (Volksgezondheid) gaf dinsdag opdracht om alle kinderen op twee basisscholen in Rosmalen en alle kinderen in de driehoek Zaltbommel, Kerkdriel en Rossum, alsmede hun broers en zussen tot negentien jaar, in te enten. In de Bommelerwaard zijn onlangs drie gevallen van meningokokken-C vastgesteld.

Een 13-jarig meisje uit Rossum (gemeente Maasdriel) is inmiddels overleden. In Rosmalen zijn ook drie mensen besmet. Daar overleed een 1-jarig kind, maar dat was besmet met de B-variant, waarvoor nog geen vaccin bestaat.

Gerectificeerd

Inenting

Het bericht Ingeënt tegen nekkramp (28 februari, pagina 3) meldt dat in Rosmalen gisteren tweehonderd kinderen zijn ingeënt tegen de C-variant van meningokokken en dat kinderen in de Bommelerwaard vandaag een prik krijgen. In Rosmalen worden twaalf- tot vijftienhonderd kinderen ingeënt op woensdag 6 maart. Een dag later krijgen de kinderen uit de Oost-Bommelerwaard een prik.