Hogerhuis achter therapeutisch klonen embryo's

Een speciale commissie van het Britse Hogerhuis heeft ingestemd met het onder strikte voorwaarden therapeutisch klonen van embryo's. Volgens de voorzitter van de commissie, de bisschop van Oxford, is klonen ten behoeve van de productie van stamcellen van belang voor medisch onderzoek naar de genezing van ziektes als Parkinson en Alzheimer. Vorig jaar keurde het Lagerhuis al een wet goed waardoor het Verenigd Koninkrijk het eerste land ter wereld werd dat het kweken van uit embryo's gewonnen stamcellen toestaat. Maar die wet werd in november tegengehouden door een gerechtelijke uitspraak. Een herziene versie van de wet werd vorige maand door de rechter wel goedgekeurd. De Britten hebben, mede door hun wetgeving, een voorsprong in het stamcelonderzoek, een ook financieel florerende tak van wetenschap.