Groot-Brittannië

Martin Parr

foto's van de Britse fotograaf Martin Parr willen weleens een glimlach opwekken. Ook al bedoeld hij het ironisch of cynisch. Parrs beelden zijn ultieme cliché's en vaak de perfecte Britse satire. De upper class die een zalm staat te fileren achter de kofferbak van de Bentley op het grasveld van Henley aan de Thames, of de working class familie die tussen de aangespoelde colablikjes en McDonalds-dozen in Brighton van een dagje strand geniet. Parr wil het sociale verval in Groot-Brittannië laten zien en als je de statire in deze overzichtsexpositie wegdenkt, is hem dat goed gelukt.

Martin Parr 1970 2000 t/m 14 apr ma t/m za 10-18u & zo 12-18u.in de Barbican Gallery, Londen. Inl 0044-2076388891 & www.barbican.org.uk.

King Lear

De Almeida Theatre maakt de afgelopen 22 jaar onder artistiek leider Jonathan Kent de ene na de andere spraakmakende voorstelling. Een nieuw stuk, of repertoire materiaal, er was altijd iets bijzonders aan de hand. Kent gaat de Almeida verlaten en zijn laatste productie is Shakespeare's King Lear. In Almeida's tijdelijke huisvesting bij King's Cross Station is Shakespeare's aangrijpendste tragedie olv deze innovatieve Britse regisseur te zien.

King Lear t/m 30 mrt door de Almeida Theatre. Box Office Inl 0044-2073594404 & www.almeida.co.uk

Meer buitenland op volgende pagina.