EN VERDER

Rotterdamse Museumnacht

Voor de eerste maal beleeft Rotterdam op 2 maart haar eerste Museumnacht. Vanaf acht uur 's avonds tot twee uur 's nachts zijn meer dan dertig musea, galeries en andere kunstinstellingen hun deuren. In het Nai en Museum Boymans van Beuningen treden o.a. vj`s, dj's op. In het wereldmuseum kunnen bezoekers luisteren naar griezelverhalen en muziek uit verre landen. Het Belasting- en douanemuseum staat in het teken van smokkelen.

Eerste Rotterdamse Museumnacht in ruim dertig musea, galaries en andere kunstinstellingen. Op za 2 mrt van 20-02u. Inl www.rotterdamsemuseumnacht.nl

Helleborusweek

Van 5 t/m 9 maart organiseert MARNI'S tuinplanten een helleborusweek. Te koop zijn dan orientalis hybriden in alle mogelijke kleuren en bloemvormen, maar ook zeldzaamheden als Helleborus thibetanicus. Alle planten zijn in de vorm van een labyrinth uitgeplant en worden uit de volle grond verkocht.

Helleborusweek. Op de Bies 66a, Schimmert. Di t/m za 10-17u. Inl. Tel 045 4041872.

Die Winterreise

Tot en met 12 maart is in de Haagse Kunstkring een tentoonstelling te zien met werken van beeldend kunstenaars, die geïnspireerd zijn door de liederencyclus Die Winterreise van Franz Schubert. De exposanten zijn Margaret Numans, Hens de Jong, Godfried Lonis, Loukie Hoos, Günther Borst, Rineke Kop, Arja van den Berg, Henk Molenaar, Annelie Hoebens, Bill Bogaarts, Sarah Cloos, Marian Zult, Jadranka Njegovan, Christa van Santen, Wim Bettenhausen, Aimée Crince le Roy, Peter van Loon en Bettien Scherft.

Expositie Die Winterreise. T/m 12 maart in de Haagse Kunstkring, Denneweg 64, Den Haag. Open di t/m za van 12-17u en zo 13-17u. Toegang gratis. Inl 070-3647585 of www.haagsekunstkring.nl