Davids opnieuw met rode kaart uit veld gestuurd

De Nederlandse voetballer Edgar Davids is gisteravond opnieuw met een rode kaart van het veld gestuurd. De middenvelder van Juventus kreeg in het Champions League-duel met Deportivo La Coruña twee keer geel na herhaaldelijke aanmerkingen tegen de Zweedse arbiter Frisk.

Davids kreeg in het Spaanse La Coruña voor de twaalfde keer een rode kaart voorgehouden in zijn elfjarige profloopbaan; de Nederlandse en Italiaanse bekerduels uitgezonderd. In de eerste ronde van de Champions League tegen het Schotse Celtic kreeg hij ook al een rode kaart. In de Italiaanse competitie werd Davids dit seizoen voor een aantal duels geschorst nadat uit televisiebeelden was gebleken dat hij een speler van Lecce in het gezicht had geslagen.

De Nederlandse international, die wordt verdacht van het mishandelen van zijn ex-vriendin, stond gisteren niet in het basiselftal bij Juventus. Hij kwam pas na rust in het veld voor zijn ploeggenoot Montero. Op dat moment stond het al 1-0 voor Deportivo. Tristan had na acht minuten de score geopend. Drie minuten nadat Davids uit het veld werd gestuurd, bepaalde de Braziliaan Djalminha de eindstand op 2-0 door de bal uit een voorzet van Sergio Gonzalez in het doel te koppen. Juventus staat in groep D nu derde met drie punten achterstand op Deportivo en Arsenal.

De Londense ploeg deed gisteren goede zaken door thuis met 4-1 van het Duitse Bayer Leverkusen te winnen. Arsenal nam binnen acht minuten een 2-0 voorsprong. In de vijfde minuut profiteerde de Franse middenvelder Pires na balverlies van Lucio. Amper twee minuten later zorgde de Franse steraanvaller Henry voor een 2-0 tussenstand. Na rust maakten Vieira en Bergkamp (met een prachtige lob) de afgang voor de Duitsers compleet. In de slotfase scoorde Sebescen nog voor Leverkusen.

In groep C heeft Real Madrid zich gisteren geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League na een 2-1 winst tegen Porto. In de zevende minuut kopte Solari de bal keihard in het doel van keeper Baia van FC Porto. Dertien minuten later kreeg Baia een schot niet onder controle, waarna de alert reagerende Madrid-verdediger Helguera kon scoren. Na een half uur kregen de supporters van Porto weer hoop, toen Capucho tegen scoorde. Real Madrid hield in de rest van de wedstrijd stand.

Panathinaikos pakte in de thuiswedstrijd tegen Sparta Praag een belangrijke zege in het andere duel in groep C. Konstantinou was aan Griekse zijde de grote man; hij scoorde twee keer. Praag scoorde pas in de laatste minuut tegen dankzij Klein. Panathinaikos staat tweede achter Madrid, met vier punten voorsprong op Praag. Porto is uitgeschakeld.