Dode trekt Drentse lijst

Overal in de kernen van de Zuid-Drentse gemeente De Wolden hangt de beeltenis van D66-lijsttrekker H. Wassink. Vandaag wordt hij gecremeerd. De ervaren politicus overleed afgelopen zaterdag op 66-jarige leeftijd na een hartinfarct.

De gemeente kampt nu met hetzelfde probleem als het Zeeuwse Reimerswaal, waar de aanvoerder van de PvdA plotseling overleed: de overledene blijft nummer één. Het afdelingsbestuur van de Democraten in De Wolden ziet geen kans om op zo korte termijn, anderhalve week voor de verkiezingen, nieuwe affiches te laten drukken.

Even heeft afdelingsvoorzitter Piet Pilkes overwogen om een afbeelding van Bert Karsies, de nummer twee van de lijst, over die van Wassink te plakken. ,,Maar de familie heeft er geen moeite mee en volgens de Kieswet blijft Wassink de lijsttrekker, dus laten we het maar zo'', aldus Pilkes.