Buurtbewoners tegen Anne Frank kunstwerk

Een beslissing over het plaatsen van een door Jeroen Krabbé ontworpen monument voor Anne Frank op het Merwedeplein is uitgesteld. Volgens een woordvoeder van stadsdeel Zuideramstel was het merendeel van de twintig buurtbewoners die gisteren op een bijeenkomst over het kunstwerk aanwezig waren tegen het ontwerp van Krabbé. Krabbé, die zelf het initiatief nam voor het kunstwerk, ontwiep een op een foto van Anne Frank geïnspireerde schaduw, die op de stoep voor en aan de gevel van Merwedeplein 37, het huis waar Anne Frank woonde, gezandstraald moet worden. Bezwaren van de bewoners richten zich vooral op het feit dat er over het kunstwerk gelopen zal worden. Duco Anema, wethouder Cultuur van het stadsdeel, zal het voorleggen aan de kunstadviescommissie van het stadsdeel en vervolgens aan de raadscommissie. Dan hebben de bewoners weer de mogelijkheid hun mening te geven. Het Amsterdams Fonds voor de kunst is wel gelukkig met het ontwerp. Jeroen Krabbé, die zijn ontwerp gisteravond toelichtte, wil op dit moment geen commentaar geven.