Bekerwedstrijd Ajax-PSV op losse schroeven

De bekerwedstrijd van volgende week woensdag tussen Ajax en PSV gaat om organisatorische redenen misschien niet door. Beide clubs verschillen met de Nederlandse Spoorwegen van mening over het aantal toegangsbewijzen dat de bezoekende supporters uit Eindhoven krijgen toebedeeld. PSV heeft de beschikking over slechts vijfhonderd kaarten voor het duel in de Arena die circa vijftigduizend toeschouwers kan herbergen. De NS weigeren extra treinen in te zetten en de politie wil slechts een beperkt aantal bussen inzetten. Volgens voorzitter Van Raay heeft PSV recht op circa zestienhonderd kaarten. Hij dreigt het duel op 6 maart te boycotten, als de elfhonderd resterende kaarten niet worden verstrekt.

Ajax-directeur Van Eijden heeft begrip voor de kritiek van PSV, maar legt de schuld bij de NS. ,,Het is de lokale overheid die bepaalt op welke manier de PSV-supporters moeten reizen'', meldde Van Eijden vanmorgen per e-mail. ,,De NS moeten treinen leveren. Het zijn de NS die ervoor zorgen dat deze zaak op de spits wordt gedreven, want het competitieprogramma was reeds lang bekend, dus ook deze wedstrijddatum.'' De gemeente Amsterdam wendt zich vandaag tot de NS om het probleem om te lossen. Er wordt gewezen op het grotere aantal Engelsen dat vorige week per trein naar Eindhoven kon worden vervoerd.