Verplichte opkomst

Hoogeveen wordt koploper genoemd door de mensen die het weten kunnen. Een van de eerste gemeenten in Nederland waar direct contact tussen burgers en raadsleden via internet mogelijk is. De belangstelling hiervoor is echter minimaal, zo bleek het afgelopen weekeinde.

In het gemeentehuis van Hoogeveen namen amper vijftig mensen deel aan het digitale debat, en het merendeel van hen was lid van de gemeenteraad. Verplichte opkomst dus. Slechts een handjevol gewone burgers kwam binnenlopen voor het debat, georganiseerd met het oog op de komende verkiezingen. Met moeite waren zij te bewegen tot het stellen van een vraag of het maken van een opmerking.

Alleen Leefbaar Hoogeveen liet zich horen met kreten als: ,,De werkgelegenheid verdwijnt en er komen alleen autohandelaren voor terug.'' Daarna vertrok de lijsttrekker van LH naar Oostenrijk voor een weekje skiën, de campagne overlatend aan nummer 2.

Reacties en tips: frontberichten@nrc.nl