Twee vrouwen Amsterdam vast op verzoek VS

Op verzoek van de Verenigde Staten heeft de Amsterdamse politie de afgelopen twee weken twee vrouwen aangehouden van 26 en 31 jaar. Zij worden verdacht van handel in xtc. Dat zegt persofficier van justitie S. de Klerk. Eind januari is het aanhoudingsverzoek van de Amerikanen ingediend. De 31-jarige gedetineerde, een voormalig model uit Sittard, zegt onschuldig te zijn. Zij heeft volgens haar advocaat ook geen strafblad. De vrouw reisde onlangs rond in de VS en bezocht daar een aantal houseparty's. Zij zegt dat ze de andere aangehouden vrouw in het vliegtuig is tegengekomen. De vrouwen zijn aangehouden op grond van de uit de VS opgestuurde voorlopige stukken. Binnen zestig dagen moeten de Amerikanen het complete dossier naar Nederland sturen. De vrouwen zitten vast in afwachting van een beslissing van de rechtbank of zij aan de VS worden uitgeleverd.