Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Aandacht voor de terugkomst van de olympische sporters uit Salt Lake City en de première van de Amerikaanse film Black Hawk Down over de vredesmissie in Somalië die in 1993 uitliep op een bloedbad. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Een reportage uit Dordrecht waar de afgelopen drie jaar 50 eco-woningen zijn gebouwd. De woningen zijn kortgeleden opgeleverd maar nu al onbewoonbaar en rijp voor de sloop. Ned.1, 20.30-21.07u.

Voor je kiezen. Eerste aflevering van een serie tot de Kamerverkiezingen op 15 mei waarin de lijsttrekkers van negen partijen door politicoloog Pieter Hilhorst, politiek commentator van NRC Handelsblad Mark Kranenburg en communicatie-adviseur Greet Prins worden ondervraagd. Paul Rosenmöller van GroenLinks bijt de spits af. Ned.1, 22.25-23.05u.

Nova. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen onder meer aandacht voor de moeizame integratie in het Amsterdamse stadsdeel Geuzenveld. Ned.3, 22.28-23.13u.

Huldiging olympische ploeg. Rechtstreeks verslag van de huldiging van de olympische medaillewinnaars door staatssecretaris Margo Vliegenthart in de Ridderzaal en ontvangst door de koningin op het paleis Noordeinde. Morgen, Ned.2, 11.15-15.15.u.

DOCUMENTAIRE

Het andere gezicht. Over geluidsoverlast. Het staat hoog in de toptien van ergernissen van Nederlanders. Onder meer worden twee inspecteurs van de milieudienst in Amsterdam gevolgd bij het nalopen van klachten en het meten van decibellen. Ned.1, 23.05-23.30u.

Pol Pot; the killing embrace. Portret van Pol Pot die als leider van de Rode Khmer tussen 1975 en 1979 Cambodja bestuurde. Onder zijn regime vonden bijna 2 miljoen mensen de dood. Ned.3, 23.53-0.50u.

De slag in de Javazee. Zie tv-vooraf. Morgen, Ned.1, 14.52-16.00u.

SPORT

Voetbal. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag (20.40-22.35 uur) van wedstrijd Galatasaray tegen Liverpool in de Champions League. Na deze wedstrijd een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd Manchester United tegen Nantes. Ned.2, 20.23-23.45u.

AMUSEMENT

Staatsloterijshow: Big mission. Eerste aflevering van een 18-delige serie waarin ruimtevaartliefhebbers een ruimtereis kunnen winnen. RTL4, 21.00-22.30u.

De gids. Gasten zijn documentairemaker Cherry Duyns, acteur Marcel Musters en vice-premier Annemarie Jorritsma. Ned.3, 23.13-23.53u.

FILM

Almost Heroes (Christopher Guest, 1998, VS). Voormalig Saturday Night Live-schreeuwertje Chris Farley speelt een van de hoofdrollen in deze gemakzuchtige variant op Monty Python en Blackadder: met absurde zevenmijlslaaarzen door de geschiedenis en onderweg wat ledematen verliezend. Ook met een rol voor Friends-ster Matthew Perry. Alleen voor de heel erg grote fans. SBS6, 20.30-22.10u., met reclame.

The Craft (Andrew Fleming, 1996, VS). Vroege film van nieuwe reeks meisjessterren als Neve Campbell (Scream) en Fairuza Balk. Die laatste speelt de aanvoerster van een groepje aspirerende heksen op de middelbare school, die hun toverkunsten al snel boven hun hoofd zien groeien. Geen onaardig mix tussen horror en humor. V8, 20.30-22.20u., met reclame.

The Alibi (Andy Wolk, 1997, VS). Stervehikel voor dochter Tori van mediamagnaat Aron Spelling. Tienerster Jason Brooks is voor zijn alibi van haar afhankelijk. BBC1, 1.10-2.40u.

RADIO

Kunststof. Gast is Ger Poppelaars, die een documentaire film maakte over leven en dromen van de oprichter van het Tuschinksi Theater in Amsterdam, Abraham Tuschinski. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Na het literair variété een gesprek met Frank Westerman over zijn boek Ingenieurs van de ziel over hoe Russische schrijvers het hoofd boven water hielden tijdens het bewind van Stalin. 747AM, 22.03-24.00u.

Faros cultuur. Gesprek met de orkestprogrammeurs Leo Samama (Residentieorkest), Ronald Vermeulen (Nederlands Philharmonisch Orkest) en Peter Jan Wagemaans (Noord-Hollands Philharmonisch Orkest) over wie het repertoire van het orkest bepaalt. Morgen, 747AM, 15.02-16.00u.